www.creacrola.nl

Koop Nu!

bedrag: 0.00 
aantal:
print
Vrijwilligerswerk basisschool

2013-2014: Naailes voor de basisschoolkinderen

CreaCrola : op naar de naailles

Dit jaar willen we de kinderen weer met ons creavirus besmetten. Het zou leuk zijn als de kinderen onze hobby overnemen, maar we vinden het vooral belangrijk dat ze voor zowel nu als later een naadje kunnen dichten en een knoopje aan kunnen zetten.

Ons doel dit jaar is dat ze allen met de hand een applicatie leren naaien op hun werkstuk, een knoopje aan kunnen naaien als oogjes bijvoorbeeld en het geheel met de naaimachine dicht kunnen maken. Ze nemen hun oude, versleten spijkerbroek mee en recyclen dat tot iets moois!

De groepen 4 t/m 8 krijgen vier weken les van ons, we krijgen ondersteuning van enthousiaste vaste vrijwilligsters en natuurlijk de moeders / oma's uit desbetreffende klas. De kinderen kiezen hun eigen werkstukje. Er zijn kinderen die de draad maar niet door die speld krijgen!! Sindsdien weten ze van het bestaan van een 'naald' af! Maar ook dit jaar merken we dat de kinderen thuis ook aan het werk gaan en hun werkstukje de week erop komen laten zien! Een enkeling krijgt zelfs een naaimachine cadeau! Leuk! Leuk!

Ook de speldenkussentjes zijn gerecycled
Lieve of een stoere knuffel maken?
Pennen/etui-houders
Wordt t een placemat of een schort?
Ook de handwerktas is gerecycled
Spijkerbroek wordt knuffel
ik teken...
ik wil nog n zakje op mijn tas!
Dit zit heel goed vast!
Op stap met mijn tasje
de naaimachine is cool!
leuke werkstukken!
Het zit wel snor met dit telefoonhoesje
Monsterlijke knuffel, bijna klaar!
....stoer!
Leerling schrijft stukje voor de krant
« Terug